Consecvent mandatului său legal și venind în întâmpinarea unei așteptări legitime a societății românești din ultimele trei decenii, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) lansează o campanie de colecționare a obiectelor care au fost produse sau folosite în perioada comunistă.

Scopul acestei campanii este de a alcătui o colecție de artefacte care să constituie baza unui viitor muzeu despre crimele comunismului în România, având evident și o deschidere către întreg spectrul perioadei dictaturii proletariatului, iar până la constituirea acestuia să fie valorificate în expozițiile organizate de IICCMER.

Campania este adresată tuturor celor care, alături de noi, sunt convinși de faptul că istoria recentă are nevoie de o ilustrare pe măsură: de la viața privată până la activitățile profesionale, sociale, culturale și de propagandă. Obiectele donate vor fi depozitate și conservate de IICCMER, urmând să fie valorificate prin variate activități expoziționale, educaționale, de memorializare, publicații etc.

IICCMER este deschis să primească orice fel de obiecte, însoțite pe cât posibil de cât mai multe date și informații („povestea” obiectului), pe care își rezervă apoi dreptul de a le selecta. În urma aprobării donației, se va înregistra un proces verbal și ulterior se va elibera un act de donație. Numele donatorului va însoți obiectul expus.

Multumim anticipat! Pentru detalii, contactați coordonatorul de program Irina Hasnaș la adresa irina.hasnas@www.iiccmer.ro.