Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) vă invită vineri, 13 octombrie 2017, de la ora 19.00, la Teatrul de Artă din Bucureşti (Strada Sfântul Ștefan nr. 21), la spectacolul „Julieta”, de András Visky.
În urma unui atac de inimă, Julieta ajunge într-un spațiu liminal, între viață și moarte. De aici își revede episoade din viață, îi cere socoteală lui Dumnezeu și meditează, cu luciditate și umor, la existență și iubire.
Piesa se bazează pe experienţa familiei autorului, András Visky, în timpul regimului comunist din România de la începutul anilor ’60. Împreună cu cei şapte copii ai săi, mama sa, Júlia Visky (Julieta), a supravieţuit deportării în Bărăgan.
Intrarea este LIBERĂ. Rezervări la 0721 203 487 | spectacol.julieta@gmail.com.
Spectacolul „Julieta” se numără printre câştigătorii celei de-a doua ediţii a concursului de proiecte despre istoria comunismului românesc, organizat de IICCMER.
Autor: András Visky
Traducerea: Andrei Dósa
Interpretează: Dana Dembinski-Medeleanu
Scenografia: Zelmira Szabó
Regia: Ramona Iacob
Cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER)
Partener: Institutul Balassi
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@www.iiccmer.ro.
***
Despre IICCMER
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.
Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.