UPDATE: Programarea interviurilor pentru Atelierele de istoria comunismului
În urma analizării formularelor de aplicație pentru Atelierele de Istorie Contemporană, juriul format din experți IICCMER a decis să invite în etapa interviurilor pe toți candidații înscriși.
Interviul este probă eliminatorie, criteriile pe care comisia le va lua în considerare fiind buna cunoaștere a limbii române, studii în domeniul științelor sociale, subiectul tezei de licență/masterat/doctorat finalizată sau în curs de finalizare, gradul de interes pentru temele abordate în cadrul Atelierelor. Deoarece prezența la ateliere este obligatorie, comisia va ține de asemenea cont și de disponibilitatea/posibilitatea candidaților de a îndeplini această cerință.
După finalizarea acestei etape, vor fi selectați cei (maxim) 5 participanți ai Atelierelor de Istoria Comunismului.
Interviurile se vor desfășura în data de 11 octombrie, la sediul ICCMER, după următorul program:
Ora 15:00
Anghel Simona
Bălan Lorena
Cruceanu Alexandrina
Dan Denisa
Denis Vlad
Ora 15.30
Drăghici Ancuța-Evelina
Ion George
Iosif Ana-Maria
Istudor Leontin
Oprea Cosmin
Ora 16:00
Petrea Cătălin
Vlădoescu Maria
Rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 11 octombrie 2017, pe site-ul IICCMER. Candidații care, dintr-un motiv sau altul, nu pot veni la interviu ori la seminarele programate deja sunt rugați să anunțe acest lucru pe e-mail la adresa ionut.marcu@www.iiccmer.ro. Seminarele se vor desfășura în datele de 17.10, 24.10, 07.11, 14.11 și 28.11.
*
Atelierele de istoria comunismului urmăresc formarea viitorilor angajați în domeniu, prin împărtășirea experienței experților IICCMER către cursanți. În perspectivă, absolvenții merituoși ai atelierelor pot deveni voluntari sau chiar colaboratori ai Institutului, cu o bază solidă de cunoștințe în principalele activități organizatorice și de cercetare. Cele cinci ședințe au rolul de a oferi un suport metodologic necesar cercetării, dar și de a clarifica aspectele ce țin de redactarea unui proiect, organizarea unui eveniment ori de obținerea unei finanțări.
Atelierele se adresează tinerilor studenți, masteranzi, doctoranzi ori cercetători din domeniul științelor umaniste (cu precădere istorici) care doresc să își aprofundeze cunoștințele de cercetare și de organizare a evenimentelor din domeniu.
Doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere din link și să îl trimită la adresa ionut.marcu@www.iiccmer.ro până pe 6 octombrie 2017. Toate formularele vor fi evaluate de un juriu format din experți IICCMER, iar cei selectați vor primi un e-mail prin care vor fi invitați la un interviu, în urma căruia vor fi anunțați cei (maximum) 5 cursanți.
Comisia va avea în vedere următoarele aspecte, fără a se limita la acestea: buna cunoaștere a limbii române, studii în domeniul științelor sociale, subiectul tezei de licență/masterat/doctorat finalizată sau în curs de finalizare, alte proiecte de cercetare aflate în desfășurare (proprii sau în colaborare), articole/studii/recenzii publicate sau în curs de publicare.
Calendarul înscrierii:
Termenul limită de trimitere a formularelor de aplicație: 06.10.2017
Anunțarea candidaților selectați pentru interviu: 09.10.2017
Interviuri: 11.10.2017
Anunțarea rezultatelor finale: 11.10.2017
Seminarele: 17.10, 24.10, 07.11, 14.11, 28.11.2017
Documentele necesare pentru înscriere pot fi descărcate mai jos:
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 021 316 7565 sau la adresa de e-mail ionut.marcu@www.iiccmer.ro.