Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a participat marţi, 24 aprilie 2018, la conferința „Între frică și clarificare. Asumarea trecutului comunist în Europa de Sud-Est”, organizată de Fundația Konrad Adenauer (KAS). Evenimentul a avut loc în Zagreb, la sediul Universității Catolice din Croația, partener al evenimentului.

În cadrul conferinței a fost prezentat raportul Consiliului Croat pentru Gestionarea Consecințelor Regimurilor Nedemocratice cu privire la modalitățile de reglementare în legislația croată a simbolurilor regimurilor totalitare de secol XX. IICCMER, reprezentat de Cătălin Constantinescu, Consilier Juridic, a făcut o introducere critică în justiția de tranziție românească.

Au mai adus contribuții dr. Andreja Valic Zver, Directorul Centrului de Studiu pentru Reconciliere Națională din Slovenia, dr. Jonila Godole, Directorul Executiv al Institutului pentru Democrație, Media și Cultură din Albania și dr. Karsten Dümmel, Directorul Fundației Konrad Adenauer în Bosnia și Herțegovina.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@www.iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului