Miercuri, 16 decembrie 2020, începând cu ora 17:00, va avea loc conferința Istorii și Memorii ale Comunismului Românesc. Evenimentul deschide seria de conferințe lunare Serile de Istorie la IICCMER, organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook a IICCMER.

Discuțiile vor viza tendințele istoriografice privind istoria recentă, avându-se în vedere chestiuni referitoare la cadrul general care a favorizat și întreținut abordarea cu predilecție a unor tematici și subiecte în detrimentul altora, precum și a rolului diferiților actori, fie ei instituționali ori cercetători independenți, în cadrul acestui proces.

Evenimentul va începe cu un cuvânt de deschidere al Alexandrei TOADER, Președinte executiv al IICCMER, urmat de intervențiile invitaților: Adrian CIOROIANU (Ambasador, Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, prof. univ. dr., Universitatea din București), Dennis Deletant (prof. emerit, School of Slavonic and East European Studies, University College, London), Michael SHAFIR (prof. emerit, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca). Discuțiile din cadrul evenimentului vor fi moderate de Luciana JINGA, cercetător IICCMER.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail office@iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.