Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) anunţă deschiderea aplicaţiilor pentru cea de-a II-a ediţie a Școlii de Vară „Descoperă România Instituțională”, care va avea loc în perioada 25 – 30 iunie 2023.

Proiectul își propune să sporească cunoașterea practicilor instituționale din România, precum și să întărească spiritul valorilor civice, democratice și educaționale în rândul studenților înscriși în instituții de învățământ superior din România. Școala de Vară le va oferi participanților o aprofundare a rolului pe care instituțiile publice îl dețin în societatea românească și funcției pe care acestea o îndeplinesc în ordinea socială.

Astfel, studenții vor avea oportunitatea de a vizita, într-un cadru organizat, instituții publice ale statului şi de a participa la workshop-uri, cu scopul de a înțelege diferențele dintre sistemul instituțional din perioada comunistă și cel din prezent.

Condiţii de participare

Sunt invitaţi să se înscrie studenţii cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani din ciclurile licenţial, masteral sau doctoral ale universităţilor din România.

Așteptăm aplicațiile (formate din CV și scrisoare de intenție) pe adresa de e-mail office@iiccmer.ro până la data de 4 iunie 2023. Acestea vor fi evaluate de un juriu format din experți IICCMER, care va selecta 14 participanți. Contestaţiile sunt excluse, iar rezultatele vor fi anunţate cel târziu pe 8 iunie 2023 pe site-ul şi pe contul de Facebook al IICCMER.

Candidaţii admişi vor fi contactaţi ulterior pentru informaţii suplimentare. Costurile de cazare, masă şi transport sunt acoperite de organizatori.

Pentru mai multe informaţii despre Școala de Vară „Descoperă România Instituțională” sau alte proiecte IICCMER, vă rugăm să ne contactaţi la la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@iiccmer.ro.

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: http://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului