Miercuri, 22 februarie 2017, Liliana Corobca, expert al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) la Compartimentul Exilul românesc, s-a întâlnit cu elevii Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu” din Bucureşti pentru a-i familiariza cu diverse teme legate de regimul comunist, cu accent pe exilul românesc şi cenzura practicată în perioada comunistă..

De asemenea, liceenilor li s-au prezentat cele mai importante proiecte adresate tinerilor organizate de IICCMER, precum concursuri şi scoli de vară. Elevii au primit cărți poștale cu personalități persecutate de regimul comunist, reviste apărute în exil din arhiva Institutului, iar cele mai bune întrebări au fost premiate cu volume publicate sub egida IICCMER.

Întâlnirea face parte dintr-un proiect mai amplu, programat până în luna mai a acestui an, care îşi propune organizarea de prelegeri despre comunism pentru elevii şi studenţii din mai multe oraşe din ţară: Bucureşti, Craiova, Ploieşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Petroşani, Piatra Neamţ.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să ne contactaţi la telefon 0 21 316 7565 sau la e-mail liliana.corobca@www.iiccmer.ro.