Expoziția Fenomenul Pitești, între întuneric și lumină, organizată în incinta Memorialului Închisoarea Pitești, rămâne deschisă vizitatorilor.

Realizată în parteneriat cu IICCMER, aceasta face parte din seria de programe educative aflate sub egida Fundației Memorialul Închisoarea Pitești. Proiectul expozițional Fenomenul Pitești, între întuneric și lumină este câștigător al Concursului de proiecte organizat de IICCMER în 2016.

Printre misiunile asumate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc se numără și aceea de a sprijini inițativele publice și private de memorializare a trecutului recent. Proiectul expozițional găzduit de Memorialul Închisoarea Pitești îți propune să prezinte într-o manieră obiectivă și accesibilă publicului acțiunea de „reeducare” și violențele desfășurate în cadrul penitenciarului Pitești între anii 1949-1951.

Expoziția este găzduită în subsolul pavilionului Corecție din fosta închisoare și propune vizitatorilor o incursiune în universul concentraționar comunist, reconstituit în mare parte în conformitate cu mărturiile foștilor deținuți politic.

Accesul vizitatorilor se poate face cu programare la numărul de telefon  0774 651 257 sau prin mail, la adresa contact@inchisoareapitesti.org.