UPDATE: Din cauza numărului mare de aplicaţii primite pentru postul de colaborator, IICCMER a decis restrângerea perioadei de înscriere până vineri, 18 august 2017, la ora 11.00. Candidaţii interesaţi care nu s-au înscris încă sunt rugaţi să aplice folosind datele de mai jos, respectând acest termen.

*

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) anunță lansarea unui concurs în vederea identificării celui mai potrivit colaborator în cadrul unui proiect dedicat victimelor represiunii comuniste.

Concursul va consta într-un interviu și o probă practică, în cadrul căreia vor fi verificate aptitudinile persoanei în raport cu atribuțiile postului.

În cadrul probei practice candidații vor primi un număr de fișe matricole penale, în care vor trebui să identifice informațiile relevante și apoi să le insereze în baza de date prin folosirea unui soft. Toți candidații vor lua parte în prealabil la un instructaj cu privire la modul în care trebuie folosit acest soft și cum trebuie inserate informațiile din fișele matricole penale în program. Proba practică durează o oră. Criteriile de evaluare folosite în cadrul probei practice sunt: calitatea muncii prestate per total, numărul de fișe realizate și numărul cât mai redus de erori de prelucrare a datelor.

Proba interviului constă într-un interviu cu o durată de maxim 15 de minute, în cadrul căruia vor fi verificate compatibilitatea candidatului cu mediul de lucru și felul în care candidatul reacționează sub stres. Criteriile folosite în vederea evaluării prestației candidatului în cadrul probei interviului sunt: aptitudinile de lucru și compatibilitatea cu mediul de lucru.

Rezultatele se afișează în termen de 48 de ore de la momentul încheierii ultimului interviu. Dacă termenul se împlinește într-o zi nelucrătoare sau în intervalul orar 17:00 – 09:00, termenul se consideră împlinit la ora 10:00 a primei zi lucrătoare imediat următoare. Nu se acceptă contestații cu privire la rezultatele obținute în oricare dintre probe.

Pentru a fi programați la concurs, candidații trebuie să trimită un CV pe adresa alin.muresan@www.iiccmer.ro până cel târziu pe data de 21.08.2017. Concursul va avea loc pe 28.08.2017, iar candidatul declarat câștigător îşi va începe activitatea pe 18.09.2017.

Prin trimiterea CV-ului pentru concurs candidații declară implicit că sunt de acord cu toate condițiile și informațiile expuse anterior.