La editura Corint a apărut, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), primul volum al jurnalului marelui om politic Ion Raţiu (6 iunie 1917 – 17 ianuarie 2000).

Volumul reprezintă „o imagine fidelă şi obiectivă a lumii în care a trăit, o relatare critică despre personajele din jurul său, scrisă dintr-o perspectivă personală, naţională şi internaţională. Nu cred să existe multe alte lucrări similare, fiindcă puţini au trăit o viaţă ca a lui.” (Nicolae C. Raţiu)

Ion Raţiu, liderul ales al Uniunii Mondiale a Românilor Liberi, cu sediul la Londra, a fost un membru remarcabil al opoziţiei faţă de Nicolae Ceauşescu. Jurnalist şi publicist, Ion Raţiu a fost şi un om de afaceri de succes, oferind totodată sprijin celor care fugeau de sub dictatura ceauşistă. După 50 de ani petrecuţi în exil, în 1990 s-a întors în ţară pentru a candida la preşedinţie. Deşi a câştigat un loc în Parlament de unde şi-a slujit ţara în ultimul deceniu de viaţă, înfrângerea sa la alegerile prezidenţiale i-a determinat pe mulţi să şi-l amintească ca pe „cel mai bun preşedinte pe care România nu l-a avut”.

Mai multe detalii despre Ion Raţiu şi despre activitatea sa sunt disponibile pe site-ul Fundaţiei Ion Raţiu.

Volumul Ion Rațiu. Jurnal vol.1 – Începuturile unui exil îndelungat (1940 – 1954) este disponibil în librării şi online aici.