La editura Corint a fost publicat, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), volumul Conversaţii cu Molotov, care sintetizează discuţiile pe care poetul Feliks Ciuev le-a avut cu politicianul şi diplomatul Viaceslav Molotov de-a lungul a 17 ani, din 1969 până în 1986.

Cu o consecvență specifică disciplinei de partid, Molotov își amintește despre camaraderia cu Lenin, despre rolul pe care l-a jucat în lovitura de stat bolșevică din octombrie 1917 și activitatea din timpul lui Stalin, cu negocierile pentru semnarea pactului germano-sovietic (1939), dar și despre înlăturarea sa din viața politică, petrecută în timpul lui Hrușciov. Necesitatea ideologică a terorii este justificată de Molotov cu aceeași consecvență.

„În conversaţiile sale cu poetul şi biograful Feliks Ciuev, Molotov oferă o viziune proprie asupra societăţii şi asupra caracterului elitei politice sovietice. Plină de portrete surprinzătoare, pătrunzătoare şi memorabile, cartea este o sursă istorică de prima mână. O relatare în stare să hipnotizeze şi să înfricoşeze totodată pe cititor.” (Kirkus Reviews)

„Conversațiile cu Molotov au fost publicate prima dată la Moscova, în 1991, fiind întâmpinate cu mare entuziasm. Diplomatul dezvăluia aspectele din centrul puterii sovietice și furniza informații inedite despre decizii, evenimente și personalități cunoscute.” (Thomas A. Karel)

Volumul Conversaţii cu Molotov poate fi achiziţionat din librării şi online aici.