Institutul de Memorie Istorică din Estonia în colaborare cu Ambasada Republicii Federale Germania anunță organizarea, în vara acestui an, a două școli de vară adresate celor interesați de istorie.  

Astfel, în perioada 25-30 iulie 2021, va avea loc școala de vară dedicată profesorilor și tinerilor istorici. Studenții și elevii cu vârsta de cel puțin 16 ani pot participa la un program conceput pentru ei, care se va derula în perioada 1-6 august 2021.

Programele se concentrează pe istoria crimelor împotriva umanității și a încălcării drepturilor omului în timpul și după cel de-Al Doilea Război Mondial din perspectiva experienței Estoniei. Participanții vor vizita locuri de memorie și muzee, vor lua parte la prelegeri, vor urmări filme relevante și vor discuta despre importanța cunoașterii istoriei. Se va pune accent și pe schimbul de experiență și pe modul optim de a aborda subiecte istorice sensibile.

Participarea la școlile de vară este gratuită. Organizatorii vor acoperi toate costurile de cazare, masă și transport din cadrul programului. Participanții își vor acoperi cheltuielile de transport până și din Tallinn.

Comunicarea se va face în limba engleză.

Pentru înscrieri, click pe link-urile de mai jos:

Profesori și tineri absolvenți: https://forms.gle/nZpXPny4ERep1hbL7

Elevi și studenți: https://forms.gle/UKbxeV4iWxpJGQ2M7

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e- mail office@iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.

Photo credits: Eesti Mälu Instituut