IICCMER a încheiat seria de ateliere de scriere academică în istoria comunismului pentru studenți și masteranzi

În perioada 29 octombrie – 3 decembrie 2021, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a organizat online un curs pilot de scriere academică în istoria comunismului, dedicat  studenților de nivel licență (anii II și III) și master.

Sesiunile au fost susținute de către cercetători cu experiență în abordări interdisciplinare, precum Dalia Báthory (expert IICCMER la Compartimentul Educație și Memorie), Ștefan Bosomitu (expert IICCMER la Compartimentul Cercetare și Investigații Speciale), Emanuel Copilaș (conf. dr. la Universitatea de Vest, Timișoara), Luciana Jinga (expert IICCMER la Compartimentul Educație și Memorie) și Irina Nastasă Matei (lct. dr. la Universitatea din București).

Printre temele abordate în cadrul atelierelor s-au numărat: principii de etică în cercetare, realizarea planului de lucru, metode de adunare și procesare a informației, administrarea dovezilor în științele sociale, metode de analiză, construirea unui text analitic, construirea unei biografii.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.

Cover photo credits: gwchronicle.com

2021-12-14T15:11:30+02:0014 decembrie 2021|Carusel HP, Masteranzi, Profesori, Studenți, Workshop-uri studenti|
Go to Top