Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), împreună cu Editura Ratio et Revelatio, a organizat la Oradea şi Cluj lansarea celor două volume ale lucrării Instituţia cenzurii comuniste în România de Liliana Corobca.

La Oradea lansarea a avut loc miercuri, 18 februarie 2015, la Primăria Municipiului Oradea, sala „General Traian Moşoiu”. Întâlnirea a fost moderată de Raluca Lazarovici Vereş, director editorial al Editurii Ratio et Revelatio, şi i-a avut ca invitaţi pe Ion Zainea, Ioan Laza, Marius Miheţ şi Ioana Revnic. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Librăriei Humanitas Oradea şi al Primăriei Municipiului Oradea.

La Cluj lansarea a avut loc joi, 19 februarie 2015, la librăria Book Corner. Invitaţi: Radu Preda, Președinte executiv IICCMER, Laszlo Alexandru şi Ovidiu Pecican. Moderator: Otniel Vereș, director general al Editurii Ratio et Revelatio.

*

Despre autoare
Liliana Corobca (n. 10 octombrie 1975, Săseni, Republica Moldova) este expert la compartimentul Exilul românesc al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității de Stat din Moldova (1992-1997) și doctor în litere la Universitatea din București (2001). Printre volumele publicate: Negrissimo (Arc, Chişinău, 2003), Personajul în romanul românesc interbelic (teză de doctorat, Editura Universităţii din Bucureşti, 2003); Un an în Paradis (Cartea Românească, 2005) tradus în italiană în 2009 şi în germană în 2011; Kinderland (Cartea Românească, 2013); Controlul cărţii. Cenzura literaturii în regimul comunist din România (Polirom, 2014), Cenzura pentru începători (Tannhäuser, 2014).