*Astăzi a plecat la Domnul unul dintre personajele expoziției noastre din foaierul Teatrului Național, Aurora Dumitrescu. Dumnezeu s-o ierte!

Expoziţia EXPUNERI, care surprinde destinele a 30 de foști deținuți politici din România comunistă în fotografii din albumul de familie, din detenție şi de după eliberare, poate fi vizitată până pe 29 ianuarie 2016 la Teatrul Naţional Bucureşti, Foaierul Media – aripa Intercontinental. Proiectul a fost inițiat de regretata Dana Cenușă (Administrația Națională a Penitenciarelor) şi este organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Teatrul Național București (TNB). 

În viitor, expoziția va fi una itinerantă, la fiecare nouă expunere adăugându-se noi nume. Astfel, IICCMER îi invită pe foștii deținuți politici, dar și pe membrii familiilor acestora, să trimită fotografii reprezentative din perioada anterioară arestării, poze din detenție (inclusiv cele din dosarul de încarcerare) sau realizate după eliberare, însoțite de o scurtă descriere, la e-mail irina.hasnas@www.iiccmer.ro. Nu sunt acceptate fotografii preluate de pe Internet și pentru care nu există drepturi de utilizare.

Pentru informații suplimentare despre expoziţie sau despre alte proiecte IICCMER, vă rugăm să ne contactaţi la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@www.iiccmer.ro.

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.