Editura Corint și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a organizat vineri, 5 februarie, de la ora 18.00, la Ceainăria Cărturești Verona, evenimentul de lansare al volumului Destin în bătaia vântului. Jurnal de Evghenia Ghinzburg.

Publicată la Editura Corint cu sprijinul IICCMER, lucrarea este considerată una dintre cele mai importante mărturii despre regimul de teroare al lui Stalin. Cu o grijă impresionantă pentru detalii, o putere de fier şi un spirit de neînvins, Ghinzburg povesteşte despre anii, zilele şi minutele îndurate în penitenciare şi lagăre de muncă, inclusiv cei doi ani petrecuţi în izolare impusă, singură în celulă. O relatare clasică despre supravieţuire.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul: Antoaneta Olteanu (prof. dr., Facultatea de Limbi și Literaturi Străine), Alin Mureșan (director general IICCMER), Armand Goșu (conferențiar dr., Facultatea de Științe Politice). Discuția a fost moderată de Ana Antonescu, redactor-șef al Editurii Corint.