În cadrul unei vizite desfășurate duminică, 20 martie, la Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, Președintele Executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Radu Preda, și expertul IICCMER, Cosmin Budeancă, s-au interesat de starea actuală a proiectului de reabilitare a monumentului istoric.

Vizita acestora vine pe fondul unei colaborări semnate în toamna anului trecut între IICCMER și Parohia Greco-Catolică Bădăcin, colaborare care vizează dezvoltarea unor proiecte culturale cu scopul refacerii memoriei lui Iuliu Maniu şi a familiei sale, precum şi a victimelor regimului comunist persecutate în lagarele şi coloniile de muncă. Alături de cei doi reprezentanți ai IICCMER, a participat și istoricul Marin Pop, în calitate de reprezentant al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău (MJIAZ).

După această vizită, cu toții s-au îndreptat către Muzeul aflat la demisolul Bisericii Greco-Catolice, unde se găsesc obiectele care au aparținut familiei Maniu.

Articol preluat de pe www.salajulpursisimplu.ro.