București, 3 decembrie 2019. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) va participa la conferința „Ortodoxie și modernitate”, care are loc miercuri, 4 decembrie, începând cu ora 18:00, la Palatul Culturii din Iași, Sala Henri Coandă.

Într-un format cu totul special, evenimentul reunește laolaltă episcopi, preoți și laici. Dintre invitați amintim: PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Radu Preda, președinte executiv IICCMER și Sever Voinescu, redactor-șef al revistei „Dilema veche”.

Conferința își propune să prezinte câteva dintre provocările modernității, printre care teme legate de ecourile comunismului și ale bisericii ortodoxe în prezentul activ. Conferința face parte dintr-o suită de evenimente în cadrul Zilelor Colegiului Sfântul Nicolae din Iași.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e- mail office@www.iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.

*** Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.