București, 2 decembrie. Cu prilejul împlinirii a trei decenii de la căderea comunismului, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în parteneriat cu Liga Studenților din Cluj Vă invită la conferința După 30 de ani de libertate. Evenimentul va avea loc luni, 9 decembrie 2019, ora 19:00, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

În cadrul conferinței După 30 de ani de libertate, președintele executiv, Radu Preda și scriitorul Sorin Lavric, vor încerca să răspundă la întrebări precum:

  • De unde am plecat și unde am ajuns?
  • Trebuie să preluăm ceva sau să redescoperim ceva care ne este specific?
  • Cum arată peisajul politic, cultural sau cel religios?
  • Există un drum românesc al libertății?

Intrarea este liberă. Vă așteptăm!

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e- mail office@www.iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.

*** Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.