Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) anunță organizarea unui curs pilot de scriere academică în istoria comunismului, în perioada 22 octombrie – 26 noiembrie 2021 (câte o sesiune de două ore pe săptămână). Cursul se va desfăşura online şi se adresează studenților de nivel licență (anii II și III) și nivel master.

Sesiunile vor fi susținute de cercetători și cercetătoare cu experiență în abordări interdisciplinare și vor acoperi, printre altele, următoarele teme: principii de etică în cercetare, realizarea planului de lucru, metode de adunare și procesare a informației, administrarea dovezilor în științele sociale, metode de analiză, construirea unui text analitic, construirea unei biografii.

Studenții interesați sunt rugați să trimită o propunere de subiect de cercetare care să aibă legătură cu domeniul de activitate al IICCMER, nu mai lungă de 2500 de semne (cuprinzând un argument pentru care subiectul e important și relevant, scopul cercetării, obiective și posibile surse), însoțită de o scrisoare de intenție de aproximativ 2000 de semne și un scurt CV, pe adresa dalia.bathory@iiccmer.ro și office@iiccmer.ro până la data de 15 octombrie. Numărul disponibil de locuri este de 10. Persoanele selectate vor fi notificate individual pe e-mail la data de 19 octombrie.

Contact: Dalia Bathory, dalia.bathory@iiccmer.ro.

Photo credits: gwchronicle.com