UPDATE: Din motive obiective, anunțarea rezultatelor selecției inițiale a fost amânată pentru 20 aprilie 2021. Lista manuscriselor declarate eligibile va fi afișată la data menționată, pe site-ul IICCMER.

***

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc organizează a doua ediție a Concursului de manuscrise „Teze de doctorat pe subiecte de istorie recentă”. Concursul se adresează celor care au obținut în ultimii ani titlul de doctor în cadrul disciplinelor istorie, științe politice, sociologie, litere, ș.a., cu teze care abordează subiecte legate de istoria comunismului.

IICCMER își propune publicarea a trei dintre cele mai bune manuscrise înscrise în concurs. Selecția se va face în două etape, după cum urmează: prima etapă va consta în verificarea eligibilității și jurizarea manuscriselor de către o comisie formată din cercetători ai institutului; a doua etapă va presupune evaluarea manuscriselor declarate eligibile de către referenți științifici externi.

Perioada de înscriere: 3 februarie-31 martie 2021.

Detalii complete legate de obiectivele și durata concursului, condițiile de participare, procedura de înscriere la concurs, procedurile de jurizare și de evaluare externă a manuscriselor se regăsesc în Regulamentul concursului, disponibil aici.

Formularul de înscriere poate fi descărcat aici.