Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) va organiza, în calitate de partener, şcoala de vară din cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov, ce va avea loc în perioada 2-11 august 2013.

Aflată anul acesta la cea de-a doua ediţie, Şcoala de Vară Astra – Râşnov se adresează în special studenţilor şi masteranzilor pasionaţi de istorie şi se va axa pe teme precum „Anul 1968”, „John F. Kennedy”, „Muzica anilor ‘60” şi „Amza Pellea”. Participanţii vor avea ocazia de a discuta cu numeroase personalităţi ale lumii culturale româneşti şi vor avea acces gratuit la toate evenimentele Festivalului de Film Istoric şi în Cetatea Râşnov.

Data limită pentru înscrieri este 30 iunie 2013. 

Condiţii de participare studenţi/ masteranzi
Aplicanţii trebuie:
– să aibă vârsta minimă de 18 ani (împliniţi la data de 1 august 2013) şi maximum 26 de ani;
– să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie (specificând titlul/tema comunicării ce va fi pregătită ulterior) până la data de 30 iunie 2013 pe adresa sibiu@culture-routes.lu;
– să pregătească o comunicare de maxim 30 de minute pe o temă istorică la alegere (teme cât mai diverse, abordări inovative şi subiecte care pot naşte dezbateri, inclusiv despre evenimente în desfăşurare) ce va fi prezentată în perioada taberei;
– să cunoască limba engleză (minim nivel mediu);

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face o selecţie a aplicanţilor înscrişi în limita celor 16 de locuri disponibile. Costurile de masă şi cazare pentru aplicanţii selectati vor fi acoperite de către organizatori. Nu vor fi acoperite costurile legate de transport. Aplicanţii selectaţi vor avea acces la toate evenimentele Festivalului de Film Istoric şi în Cetatea Râşnov.

Aplicanţii selectaţi vor trebui să depună o garanţie de 150 de lei ce va fi returnată la sosirea la Şcoala de Vară.

Condiţii de participare pentru publicul larg
Aplicanţii trebuie:
– să aibă vârsta minimă de 18 ani (împliniţi la data de 1 august 2013);
– să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie (specificând de ce sunt interesaţi să participe) până la data de 30 iunie 2013 pe adresa sibiu@culture-routes.lu;
– să cunoască limba engleză (minim nivel mediu).

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a face o selecţie a aplicanţilor înscrişi în limita celor 20 de locuri disponibile. Aplicanţii selectaţi îşi vor acoperi toate costurile de deplasare şi şedere la Râşnov. Ei vor avea acces gratuit la toate evenimentele Festivalului de Film Istoric şi în Cetatea Râşnov.

Pe lângă Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Şcoala de Vară Astra – Râşnov are ca parteneri Institutul Român de Istorie Recentă şi Fundaţia Calea Victoriei. Festivalul de Film Istoric Râşnov este organizat de către Primăria Râşnov, Institutul European pentru Itinerare Culturale şi Asociaţia Mioritics.

Mai multe informaţii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial: http://www.ffir.ro.