Curs de formare pentru profesori şi învăţători, Alexandria, 8-9 iunie 2013

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer şi Ministerul Educaţiei Naționale, organizează în perioada 8-9 iunie 2013, la Alexandria, un nou curs de formare pentru învăţători şi profesori.

Prin aceste cursuri de formare, IICCMER îşi propune să contribuie la interiorizarea valorilor reprezentate de drepturile omului în rândul învăţătorilor şi profesorilor, precum şi al elevilor, să dezvolte un model de educaţie fundamental diferit de cel al educaţiei paternaliste. Premisa este însăşi privirea retrospectiv-critică asupra situaţiei drepturilor omului în perioada regimului comunist. Pentru acţiunea didactică a învăţătorilor şi profesorilor proiectul promovează un tip de demers didactic realizat din perspectiva pedagogiei libertăţii, având ca repere fundamentale educaţia pentru diversitate, educaţia pentru dimensiunea de gen, educaţia pentru respectul faţă de minorităţile de orice fel, educaţia pentru apărarea activă a drepturilor omului.

Cursul va fi susţinut de către Mihai Stamatescu, autor al manualului O istorie a comunismului din România, iar din partea IICCMER, Adelina Ţînţariu, director al Departamentului Politici Educaţionale şi de Memorie.

Proiect realizat cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer.