Astăzi, la Chişinău, IICCMER, în parteneriat cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chișinău, a organizat dezbaterea „Un veac de singurătate? Realități și percepții de-o parte și de alta a Prutului”.

Conferinţa, desfăşurată în jurul unei întrebări, a reunit liceeni, studenţi, profesori şi reprezentanţi ai publicului larg care s-au bucurat de prezenţa Ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, a directorului Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chișinău, Petru Hadârcă, precum şi a invitaţilor Constantin Corneanu, AESGS „Gheorghe Brătianu”, Sergiu Musteață, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Chișinău, Mihaela Toader, IICCMER, Liviu Țăranu, CNSAS.

În pragul aniversării Centenarului României unite, dezbaterea s-a adresat publicului interesat de cunoașterea istoriei comune și a semnificațiilor care au pătruns în mentalul colectiv în această perioadă de timp. Totodată, au fost subliniate câteva episoade marcante care au avut loc în exil.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@www.iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.