În urma evaluării proiectelor înscrise în concursul de creație pentru liceeni „Ce a însemnat comunismul în istoria României?”, organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), juriul a desemnat câştigători următorii elevi:

Câştigători Şcoala de Vară de la Braşov:

Alion Violeta Roxana

Apan Letiția Teodora

Bucur Tiberiu Constantin Emanoil

Crudu Mălina

Enache Cezar Victorin

Epure Simona

Gabrian Andreea

Ghidiu Codrin

Marin Andrei

Radu Maria

Răileanu Cristiana

Sacrieru Ioan-Nicolae

Tomșa Oana Bianca

Ursan Emanuel

Văduva Ana Maria

Valșan Miruna Gabriela

Vițel Alina Ioana

Câştigători Universitatea de Vară de la Râmnicu Sărat:

Avram Teodora

Bejan Ionela Luisa

Deaconescu Andreea Maria

Macarie Mircea

Toloarga Ioana

Ungureanu Victor Gabriel

Concursul de creație a avut ca scop cunoașterea istoriei comunismului din România și înțelegerea efectelor pe care regimul instaurat între 1945-1989 le-a avut asupra societății românești.

Datorită numărului mare de lucrări bune, IICCMER a suplimentat câte un loc la fiecare categorie, astfel încât 17 elevi din clasele IX-XI vor participa la cea de a IX-a ediție a Școlii de vară pentru liceeni, care anul acesta se va desfășura la Brașov, în perioada 2 – 7 iulie 2018 şi 6 elevi absolvenți ai clasei a XII-a, vor participa la Universitatea de vară de la Râmnicu Sărat, care se va desfășura în perioada 19 – 25 august 2018.

Costurile de transport, masă şi cazare vor fi acoperite de organizatori.

În perioada următoare reprezentanţii IICCMER vor contacta elevii câştigători pentru furnizarea unor informaţii suplimentare.

Mulţumim tuturor elevilor participanţi pentru efort şi creativitate, invitându-i totodată să ne rămână alături în viitoarele proiecte!