IICCMER aduce în atenţia publicului volumul Histories (Un) Spoken. Volumul cuprinde analize şi studii de caz despre foştii deţinuţi politici şi destinele familiilor acestora, influenţate de regimurile comuniste dictatoriale din Europa Centrală şi de Est (România, Polonia, Lituania, Republica Moldova, Albania).

Cercetările se concentrează pe indivizi, aflaţi în contextele sociale în care aceştia au funcţionat, în calitate de actori ai unor sisteme defecte, menite să limiteze nu doar acţiunile lor, ci şi pe ale celor apropiaţi. Studiile de caz urmăresc consecinţele dezastruoase ale unor vieţi distruse de strategii menite să promoveze o “normalitate” bolnavă.  Acestea au fost prezentate în cadrul unei conferinţe internationale organizate de IICCMER, în perioada 22-25 iunie 2016, la Râmnicu Sărat.

Volumul a fost publicat în limba engleză, în Germania, la editura Lit. (http://www.lit-verlag.de/isbn/3-643-90983-1), urmând a fi tradus şi publicat în România în perioada următoare.

Click aici pentru a consulta cuprinsul cărţii.

IICCMER susține publicarea volumelor legate de istoria comunismului. Cărțile sprijinite sunt atât producții proprii, cât și ale cercetătorilor externi ori traduceri ale unor volume de referință apărute în străinătate. Până în prezent, IICCMER a colaborat în sprijinirea publicării a peste 130 de volume, printre altele, cu editurile Polirom, Humanitas, Curtea Veche, Corint, Vremea, Cetatea de Scaun.

 

Pentru informaţii suplimentare despre volumul menţionat, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail cosmin.budeanca@www.iiccmer.ro.

 

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.