COMUNICAT DE PRESĂ

Prin care IICCMER anunță organizarea unei Conferințe despre destinele femeilor în comunism

 

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Institutul Cultural Român (ICR) anunță organizarea conferinței „Femei în comunism”, eveniment care va avea loc miercuri, 8 martie 2023, începând cu ora 18.00, la sediul ICR din Aleea Alexandru nr. 38.

 

Aflat la a patra ediţie, evenimentul aduce în atenţia publicului destinele unor femei ale căror vieți au fost marcate profund de instalarea regimului comunist: de la îngrădirea libertății și constrângerea să ia calea exilului până la arestarea și condamnarea pe motive politice.

Prezentările din cadrul conferinţei vor ilustra situația femeii din România în contextul creat după 1945, precum și strategiile de rezistență și modurile de supraviețuire adoptate.

Evenimentul este deschis tuturor persoanelor interesate de istoria comunismului românesc și de mecanismele prin care regimul totalitar a influențat destinul unor femei provenind din medii socio-culturale diferite.

 

Invitatul principal al evenimentului va fi Doina Jela (prozatoare și eseistă). Vor susține, de asemenea, prezentări și Liliana Corobca și Constantin Vasilescu (experți IICCMER), întâlnirea fiind moderată de Lucian Vasile, expert IICCMER.

 

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail didona.goanta@iiccmer.ro sau la numărul de telefon 0743689046.