Joi, 3 martie, la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22), a avut loc conferinţa Femei în comunism. Destine colective și individuale.

Conferinţa a debutat cu prezentarea invitatei speciale, jurnalista britanică Jessica Douglas-Home, şi a continuat cu expunerile experţilor IICCMER Irina Hasnaş-Hubbard, Constantin Vasilescu, Ioana Manolache şi Mariana-Alina Urs. Tematica generală abordată de către invitați a urmărit să ofere o imagine generală asupra detenției femeilor în perioada comunistă prin intermediul cifrelor și statisticilor, dar și una particulară, analizând câteva studii de caz precum filosoful și omul de litere Alice Voinescu ori artista plastică Lena Constante.

Evenimentul a fost organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Ambasada Marii Britanii la București în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României. În deschidere au luat cuvântul ES Paul Brummel (Ambasador al Marii Britanii la București), Claudia Şerbănuţă (manager al Bibliotecii Naţionale a României) şi Alin Mureşan (director general al IICCMER).