Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) semnalează apariția anuarului în limba engleză History of Communism in Europe nr. 4/2013, cu tema Transitional Justice and Civil Societies after Dictatorial Regimes.

Volumul propune considerații teoretice și studii de caz despre societățile în tranziție și post-tranziție din Europa Centrală și de Est, precum și din America Latină, în special despre rolul societății civile în negocierea politicilor de justiție, retribuție și reparație ale guvernelor.

Cea de-a IV-a ediţie a anuarului IICCMER poate fi comandată online aici. 

Următorul număr al anuarului History of Communism in Europe, 5/2014, având tema Narratives of Legitimation in Totalitarian Regimes in the 20th Century Europe – Heroes, Villains, Intrigues and Outcomes, este preconizat să apară la sfârşitul acestui an.

Anuarul History of Communism in Europe este editat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și se dorește o revistă academică deschisă tuturor demersurilor de cercetare privind ideologia, faptele și efectele regimurilor comuniste și, în general, al totalitarismelor din secolul XX, în Europa și nu numai. 

Cuprins History of Communism in Europe nr. 4/2013
pdf descarcă document (PDF)