IICCMER este și în acest an partener în organizarea Şcolii de Vară ASTRA, ce se va desfășura la Râșnov în perioada 1-10 august 2014, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului de Film Istoric.

Temele majore abordate în cadrul Şcolii de Vară şi Festivalului vor fi „Marele Război” şi „1989 – a fost sau n-a fost?”.

15 studenţi şi masteranzi pasionaţi de istorie vor putea participa gratuit la Şcoala de Vară ASTRA. Ei vor avea posibilitatea de a asista la prelegeri și workshop-uri, se vor întâlni cu istorici, vor putea participa la toate evenimentele ce vor avea loc pe parcursul Festivalului.

Pentru a câştiga un loc la Şcoala de Vară ASTRA, cei interesați trebuie să trimită, până la data de 30 iunie 2014, pe adresa info@ffir.ro, un CV şi un scurt eseu (maximum 1 pagina A4, Times New Roman, 11) pe tema: „O zi din viaţa mea în România anului 2014, condusă de Nicolae Ceauşescu”. Participanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniţi cel mai târziu la 31 iulie 2014) şi 26 de ani, şi să cunoască limba engleză, la nivel mediu sau avansat.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a selecta aplicanții înscrişi, în limita celor 15 locuri disponibile.

Programul final al prelegerilor va fi publicat pe site-ul festivalului (www.ffir.ro). Mai multe detalii despre temele şi lectorii din 2013 se găsesc aici.

Costurile de cazare şi masă pentru participanții la Școala de Vară vor fi acoperite de organizatori.

Iniţiatorii festivalului sunt: Primăria Râşnov, Institutul European pentru Itinerare Culturale şi Asociaţia „Mioritics”, iar partenerii Şcolii de Vară sunt: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Institutul Român de Istorie Recentă şi Fundaţia Calea Victoriei.