Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) are plăcerea de a anunța organizarea unei noi sesiuni de practică de specialitate online pentru studenți, masteranzi și doctoranzi în perioada 23 septembrie – 10 decembrie 2021.

IICCMER va asigura implicarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor acceptați la practica de specialitate în proiectele curente derulate de experții IICCMER: prelucrarea fișelor matricole penale, digitalizarea publicațiilor din arhiva institutului, analizarea informațiilor din memorialistica de detenție, prelucrarea datelor din documentele de arhivă, valorificarea site-urilor pe care le administrează IICCMER, campanii de promovare a IICCMER în media și pe rețelele sociale, etc.

Actuala sesiune de practică de specialitate vine în continuarea celei organizate în intervalul 15 martie – 15 septembrie 2021, la care au participat 52 de aplicanți.

IICCMER va asigura logistica adecvată pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a timpului de practică, conform procedurii ce urmează să fie stabilită cu fiecare beneficiar. În baza acesteia, IICCMER va garanta colaborarea cu întreg corpul de cercetători, în scopul dobândirii de informații teoretice și competențe practice, cu acordul prealabil al reprezentanților IICCMER și în limita capacității tehnice și logistice a Institutului.

Sunt încurajate atât solicitările venite din partea instituțiilor de învățământ superior, cât și candidaturile directe ale studenților pasionați de trecutul recent.

Solicitările instituționale și candidaturile individuale (scrisoare de intenție și CV) se depun la adresa practica.student@iiccmer.ro în perioada 23 septembrie – 23 noiembrie 2021. Aplicanții trebuie să specifice intervalul și documentele necesare desfășurării stagiului de practică (convenție, protocol, anexe, fișe de evaluare etc). Rezultatul procesului de selecție va fi comunicat  instituțional și personal fiecărui candidat.

IICCMER are în vedere calendarele diferite ale instituțiilor de învățământ universitar și va asigura activitățile și supravegherea de specialitate a studenților practicanți în perioada 23 septembrie – 10 decembrie 2021.

 

Contact:

Tel. 021.316.75.65

office@iiccmer.ro (persoană de contact: Elena Alecu)

și

lucian.vasile@iiccmer.ro (persoană de contact: Lucian Vasile)

 

Sursa foto: Parlamentul European