Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) organizează, în perioada 21 – 26 august 2022, cea de-a XIV-a ediţie a Universităţii de Vară de la Râmnicu Sărat – Pedagogia memoriei ca „datorie a neuitării” și deschide procesul de înregistrare a candidaturilor pentru studenți, masteranzi și doctoranzi.

Universitatea de Vară de la Râmnicu Sărat este prima de acest fel din România destinată studierii sistemului represiv comunist. Participanţii vor avea oportunitatea de a se implica în dezbateri şi de a asista la prelegeri susţinute de reprezentanţi ai IICCMER, experţi străini, istorici şi cercetători în domeniul comunismului şi post-comunismului românesc şi est-european.

Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă studenţii cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani din ciclurile licențial, masteral sau doctoral de la facultăţile de istorie, filosofie, ştiinţe politice, sociologie, jurnalism, litere, drept, teologie din cadrul Universităţilor din România. Cei 20 de participanți vor fi selectați pe baza formularului de înscriere (descarcare) care, după completare, trebuie expediat la adresa de e-mail universitatea@iiccmer.ro până la data de 15 iulie 2022.

Menționăm, de asemenea, că IICCMER asigură cheltuielile de transport, cazare și masă pentru toți participanții!