Bucureşti, 6 decembrie 2018. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) semnalează apariția anuarului în limba engleză History of Communism in Europe nr. 8/2017, cu tema The Other Half of Communism: Women`s Outlook.

Volumul propune o perspectivă a studiilor de gen asupra regimurilor comuniste din Europa Centrală și de Est, concentrându-se asupra experiențelor pe care femeile le-au avut în trecutul dictatorial sau în legătură cu partidele comuniste din vestul Europei. Autori de pe trei continente (Asia, Europa, America) analizează cu atenție diferitele ipostaze în care femeile s-au situat în politica Războiului Rece, ca activiste, opozante, politiciene sau victime, schimbând astfel paradigma care proclama pasivitatea lor și conturând un joc politic mult mai nuanțat și mai asumat.

Cea de-a VIII-a ediţie a anuarului IICCMER, apărută la Editura Zeta Books,  poate fi comandată online aici.

Anuarul History of Communism in Europe este editat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și se dorește o revistă academică deschisă tuturor demersurilor de cercetare privind ideologia, faptele și efectele regimurilor comuniste și, în general, al totalitarismelor din secolul XX, în Europa și nu numai.

Descarcă cuprins History of Communism in Europe nr. 8/2017.  (PDF).

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@www.iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.

 ***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: https://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.