În urma evaluării aplicațiilor primite pentru participarea la cea de-a XIII-a ediție a Universității de Vară, comisia formată din experți IICCMER a declarat admiși 17 studenți.

Universitatea de Vară este unul dintre principalele proiecte educaționale adresate tinerilor din România interesați de studierea comunismului românesc. Programul își propune să analizeze diferite aspecte ale perioadei 1945-1989, de la măsurile represive luate împotriva oponenților la politicile economice, sociale sau culturale implementate de regimul comunist. Într-o societate în care traumele trecutului recent sunt încă resimțite, iar discursul despre memoria totalitarismului naște în continuare discuții aprinse, nevoia de analiză și reflecție face mai necesară ca oricând studierea perioadei comuniste. Astfel, o mai bună cunoaștere a anilor 1945-1989 poate ajuta la o înțelegere aprofundată și obiectivă a modului în care trecutul condiționează prezentul.

Având în vedere contextul actual al restricțiilor generate de virusul Covid19, cursurile Universității de Vară, care în anii anteriori se organizau la Râmnicu Sărat, se vor desfășura exclusiv online.

Programul ediției de anul acesta al Universității de Vară poate fi accesat aici și lista candidaților admiși, aici.

Le mulțumim tuturor celor care au manifestat interes pentru acest proiect și îi invităm să ne urmărească în continuare.