La editura Polirom a apărut, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), volumul Panorama comunismului în România (editor Liliana Corobca)

„După Panorama comunismului în Moldova sovietică (Polirom, 2019), ideea cărții de față s-a conturat rapid și logic. Lucrările celor 47 de autori, specialiști din mediul științific, cultural, social ș.a., oferă o analiză temeinică a celor mai importante realități ce țin de regimul comunist din România (1945-1989), de la represiune, colectivizare și deportare la muzică, teatru ori sport. La 30 de ani după căderea comunismului, volumul propune subiecte noi și interpretări inedite și se conturează drept cea mai ambitițioasă și mai complexă lucrare de sinteză în domeniu. O antologie consistentă, accesibilă, un instrument de lucru pentru tinerii cercetători, dar și un omagiu adus victimelor acestui regim totalitar ale cărui repercusiuni mai sunt resimțite și astăzi…” (Liliana Corobca, editor).

Puteți consulta cuprinsul aici.

Volumul Panorama comunismului în România va putea fi achiziționat online aici și în librării.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail office@iiccmer.ro sau la numărul de telefon 021 316 7565.