Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice și cu Fundația Konrad Adenauer, lansează un nou concurs naţional de eseuri şi artă grafică intitulat „Fără confirmare de primire”, adresat elevilor din clasele IX-XII de la liceele din România.

Concursul urmăreşte să îi provoace pe elevi la un exerciţiu de imaginaţie, dar şi de cercetare a istoriei. Participanţii trebuie să creeze o carte poştalăsau să scrie o scrisoare către un destinatar ales dintre membrii grupurilor de rezistenţă armată anti-comunistă, foşti deţinuţi politici, deportați sau disidenţi.

În realizarea sarcinii, concurenţii sunt încurajaţi să se documenteze asupra destinului persoanei alese, dar şi asupra caracteristicilor perioadei în care a trăit aceasta.

Mai multe detalii sunt disponibile în regulamentul concursului:

  1. Pentru secţiunea eseu (scrierea unei scrisori)
    1. Regulament concurs „Fără confirmare de primire” (scrisoare)pdf descarcă document (Word)
    2. Fişă de înscriere (scrisoare) pdf descarcă document (Word)
  2. Pentru secţiunea de artă grafică (crearea unei cărţi poştale):
    1. Regulament concurs „Fără confirmare de primire” (carte poştală) pdf descarcă document (Word)
    2. Fişă de înscriere (carte poştală) pdf descarcă document (Word)

Premii:
Pentru elevii din clasele IX-XI se vor acorda 15 premii, constând în participarea la cea de a VI-a ediţie a Școlii de vară de la Făgăraș – Sâmbăta de Sus, care va avea loc în perioada 5-12 iulie 2015. Costurile de transport, masă şi cazare vor fi acoperite de organizatori. (Detalii despre ediţiile anterioare)

Pentru elevii absolvenți ai clasei a XII-a se vor acorda 5 premii, constând în participarea la Universitatea de vară de la Râmnicu Sărat, care se va desfăşura în ultima decadă a lunii august 2015. Costurile de transport, masă şi cazare vor fi acoperite de organizatori. (Detalii despre ediţiile anterioare)

Toţi concurenţii, precum şi profesorii coordonatori vor primi diplome de participare. Data limită de trimitere a lucrărilor, însoţite de fişa de înscriere: 11 mai 2015.

Pentru mai multe detalii, ne puteţi contacta pe adresa concursfagaras@gmail.com sau la telefon  +40 21 316 7565 / +40 21 316 7557.